Compartim Berenant

Compartim Berenant
Compartim Berenant

press to zoom
Compartim Berenant
Compartim Berenant

press to zoom
Compartim Berenant
Compartim Berenant

press to zoom
Compartim Berenant
Compartim Berenant

press to zoom
1/8

El Projecte Compartim Berenant sorgeix al gener de 2013 quan l’equip d’educadors/es detecta que els infants i joves no berenen i els havíem de donar gairebé cada dia. La situació socioeconòmica de les famílies era molt precària i no podien cobrir totes les necessitats bàsiques dels seus fills.  Es va detectar en molts dels infants que l’únic àpat equilibrat que feien era el dinar, ja que la majoria es quedaven al menjador de l’escola i en altres projectes amb famílies comentaven que no sopaven. L’equip va voler donar solució a aquest problema i evitar problemes de desnutrició entre els/les infants i joves.

L’entitat no disposa de recursos suficients per donar de berenar cada dia a gairebé 100 infants, per aquest motiu aquest projecte es converteix en un projecte solidari, de tots aquells que vulguin ajudar i col·laborar i que a la vegada ens permetia treballar molts aspectes amb els infants i joves.  El procés d’aplicació del projecte va consistir en fer difusió de la realitat de les famílies, infants i joves que participen a l’entitat i conscienciar al barri i a la ciutat de la importància de la intervenció en aquest àmbit, per tal d'aconseguir la seva col·laboració en forma de donacions d’aliments a l’entitat  i així poder oferir als infants cada tarda per berenar.

La participació de tots els voluntaris va ser excel·lent i vam poder cobrir gairebé tots els mesos donant de berenar llet, colacao, sucs, galetes, magdalenes, fruita, entrepans...

 

Des de el curs 2015-2016 comptem amb la col·laboració de l'ONG Gent Solidària. Aquesta entitat col·labora oferint un berenar saludable i complet als participants del Centre Diari de manera totalment voluntària. Al curs 15-16 venien un cop per setmana, els dimecres. Des del curs 2016-2017 han ampliat la seva col·laboració i vénen 2 dies a la setmana.