l'entitat

Parròquia
Parròquia

press to zoom
Façana
Façana

press to zoom
Paret sala de monis
Paret sala de monis

press to zoom
Parròquia
Parròquia

press to zoom
1/7

Grup Colònies Ca n'Anglada

El GRUP COLÒNIES CA N’ANGLADA, en funcionament des del 1969, és una entitat sense ànim de lucre, d’iniciativa social que forma part del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC-FPT) des de l’any 1976 amb el numero de registre 375. L’entitat esta censada en la Secretaria General de Joventut amb el numero 00828 i participa del mateix NIF de la Parròquia de Sant Cristòfor de Terrassa (R-0800436-H). La funció de l’esplai és l’educació en el lleure, el seu àmbit d’actuació és el barri de Ca n’Anglada de Terrassa.

Dins de l'entitat es desenvolupen diferents projectes: Esplai Setmanal, Centre Diari Fem Camí, Casals i Colònies d'estiu. Cada un d'aquests projectes tenen objectius propis i queden descrits en les diferents seccions d'aquesta web.

Història

L'origen del Grup Colònies Ca n'Anglada cal buscar-lo en les acivitats esporàdiques de lleure que es portaven a terme a la masia de Ca n'Anglada a partir del 1968.  Una iniciativa que anirà creixent i desenvolupant-se posteriorment a la Parròquia de Sant Cristòfor (on actualment encara s'ubica l'entitat) amb una estructura ben definida i dedicada a oferir propostes de lleure i esplai en un barri històricament obrer.

Es pot parlar d'un inici anterior, però no com a entitat consolidada, sino com a grup de colònies, ja que les primeres colònies al barri es remunten a l'any 1963. Més endavant, les mateixes persones que posaren en marxa aquest projecte, foren qui s'uniren a les propostes d'activitats durant el curs i ampliant les activitats d'estiu. D'aquesta manera podem parlar que a partir de l'any 1969 s'unifiquen tots els projectes sota una entitat que els coordina i els dóna empenta. Els projectes que l'entitat assumeix des dels seus inicis són colònies d'estiu (1969), Esplai Setmanal (1969), Casals d'Estiu (1979) i Esplai Diari Fent Camí(1999).

Aquest últim projecte neix fruit d'un treball conjunt amb serveis socials del barri i posteriorment als conflictes que es van donar al barri. Actualment, després de que el projecte passés a formar part de l'àrea de Joventut i Lleure de l'Ajuntament de Terrassa, torna a treballar de manera conjunta i molt estretament amb Serveis Socials sota el nom de Centre Diari Fem Camí (2013).